Runestenen orienterer i ugen 3. – 9. august 2020

Runestenen orienterer i ugen  3. august – 9. august 2020 (uge 32)

Søndag d. 9. august Nr. Omme Kirke 
Ingen Gudstjeneste


Stisystemerne omkring Grønbjerg – Specielt Ørnhøjbanen

Meddelelse fra Torbjörn Lund-Nielsen
Jeg er ikke medlem af diverse Grønbjerg grupper på Facebook, men er gjort opmærksom på, at der af og til er kommentarer og spørgsmål vedr. stierne omkring Grønbjerg.
 
Jeg vil bringe en mere grundig orientering i næste udgave af Runestenen, men kort info er:
 
Der er nu slået græs på den del af “Den gamle Bane” som går fra grusvejen ind til minkfarmen og ud til Spåbækvej.
Det stykke langs Sønderkjærsvej 12, der er noget medtaget efter der har kørt skovningsmaskiner, vil blive repareret indenfor nærmeste fremtid. Der er ingen problemer med at gå eller cykle derude.
 
Det er rigtigt at der har været en udfordring omkring det stykke der går fra Nylandsvej mod nord til grusvejen. Lasse har kørt derud og slået med sin plæneklipper, men hele “Den gamle Bane” er et sted hundene luftes. Tror han stoppede igen pga. for meget hunde høm-høm. Man prøvede med en hundepose-ordning, men det fungerer ikke. Kan kun opfordre til, at man viser hensyn og får fjernet sin hunds efterladenskaber. Har man ikke andet, så brug en gren og få det fjernet fra selve stien.
 
Kommunen har ydet et stort økonomisk bidrag til stierne i 2019, men fremadrettet er vedligeholdelsen baseret på frivillig hjælp. Det kan f. eks. være, at man, i stedet for at gå og irritere sig over en gren der hænger ud på stien, tager en grensaks med i lommen og klipper den af, næste gang man kommer forbi.

Som sagt, så bringer jeg en fyldestgørende orientering i næste nummer af Runestenen.
Har du spørgsmål, så ring gerne og spørg mig, på 22164120.
God sommer.
Torbjörn Lund-Nielsen
 


Nr. Ommekoret – der er altid plads til flere 
Kære alle korfolk 
Det har jo som bekendt været et temmelig anderledes forår, så det er ikke blevet til så meget korsang. Jeg håber, at det er muligt at starte kor op til efteråret, men vi følger selvfølgelig de til enhver tid gældende anbefalinger. Efterårets program er forhåbentligt som følger: 
Vi har opstart d. 22/9 kl. 19.00. Vi synger hver tirsdag herefter – med undtagelse af uge 42.
Men der er jo længe til! SÅ hvis nogen har lyst til at synge med i lejlighedskoret i Ørnhøj og øve op til at synge ved høstgudstjenesten i Abildå d. 20/9, så er I mere end velkomne til dette. 
Lejlighedskoret øver følgende dage: torsdag d. 3/9, tirsdag d. 8/9 og torsdag d. 17/9.
Vi mødes i kirkecenteret i Ørnhøj kl. 19.00.
Jeg glæder mig til at synge med jer.
Mvh Dorte Sønderby
 
Sang og teater i kirken
Nyt tilbud til børn og unge fra 4. klasse og op efter. Vi arbejder med en god blanding af kor og teater.
Vi starter torsdag d. 20/8 kl. 15.30 i Kirkecenteret i Ørnhøj.  

 


Fredagsbrev fra Grønbjerg Friskole:

Se fredagsbrevet herKirkebladet med kirketider på sidste side

 

Med venlig hilsen

Runestenen

www.runestenen.dk

 

25 47 05 89 

 

Bankkonto: 7650-2686793

Mobilpay til:  25 47 05 89

 

Runestenens sponsorer og supportere:

Grønbjerg Billardklub – Grønbjerg Friskole – Grønbjerg aktiv – Grønbjerg Jagtforeningen – Grønbjerg Lokalhistorisk Arkiv – Grønbjerg Sogneforening – Grønbjerg Vandværk – Kultur og Samvær – Margrethes Døtre – Nr. Omme Menighedsråd – Grønbjerghjemmets Venner – Grønbjerg Friskoles Støtteforening og mange private donationer 

 

Abildaa Smede & Maskinforretning – Anneberg & Søn I/S, Grønbjerg –  Biosteel, Grønbjerg – Brejning-el., Tim – Entrepenør Ejnar Vendelbo – Spar ØrnhøjFDZ zoneterapeut, Klinikforsundhed.dk, Grønbjerg – Grønbjerg Auto – Grønbjerg Tømrer og Snedker ApS v. Jørgen Bank og  Hakon Pøhl, Grønbjerg – Hee Offset – Henning Sørensen EL – Højmoses Planteskole, Grønbjerg – IDE Husene, Grønbjerg – Læge Henrik Thomsen, Grønbjerg –  Komfort-Huse, Grønbjerg, – Klip Inn, Ørnhøj,  – Murermester Jens Kirk, Grønbjerg – Ringkjøbing Landbobank – Vildbjerg Auto/Grønbjerg Karosseriværksted, Grønbjerg  Ørnhøj ELØrnhøj Fodklinik – Ørnhøj-Grønbjerg Kraft-Varmeværk – SuperBrugsen Spjald